SAMENLEVEN - CONVIVENCE

Activiteiten
*** COVID-19: WIJZIGINGEN IN DE DIENSTVERLENING EN CONTACTMODALITEITEN - 26/01/21:
- Bereikbaar via telefoon van 9 uur tot 17 uur
- Voor informatie en organisaties in de sociale sector van energie en water zie https://www.socialenergie.be/fr/covid-energie-actus/
- Informatie over de openingsuren van de diensten in de huisvestingssector, zie https://spfb.brussels/urgencesociale ***


Diverse activiteiten op het vlak van huisvesting
- Bestrijden ongezonde woningen (technische bezoeken van woningen)
- Hulp bij herhuisvesting
- Informatie en advies over de rechten en de plichten van huurders en eigenaars
- Advies over energie (eigenaars en huurders)
- Technische informatie, technisch advies en begeleiding met betrekking tot renovatie
- Informatie en begeleiding in verband met financiële hulp en premies
- Sociale en administratieve begeleiding van huurders
- Bemiddeling huurders/verhuurders
Missie
De vereniging heeft als doel het bevorderen van het multiculturele samenleven en van een welleven met eens voor de bewoners van de wijken Anneessens-Fontainas, Begijnhof, Kolenmarkt, Klein Kasteeltje en Sint-Goriks, Zenne en Stalingrad-Van der Weyden.
Ze zal zich inzetten voor het bevorderen van de sensibilisatie, de bewustmaking, het overleg, de actie voor de heropleving van deze wijken en dit in een geest van pluralistische samenwerking.
Behoren tot deze doelstellingen het bestrijden van elke discriminatie op basis van racisme en het verdedigen van de rechten van de mens. Ze zal zich hoofdzakelijk toeleggen op het oplossen van problemen verbonden aan de huisvesting in de wijken waarvoor ze zich inzet, en dit met inbegrip van de opleiding en de opvoeding van zowel de eigenaars als de huurders op het gebied van huisvesting.