Infos
Adres

België

Telefoonnummers
02/506.04.95 (helpdesk)

ALIN - ALL-IN DIENSTVERLENING VOOR BUDGETHOUDERS

Activiteiten
*** COVID-19: WIJZIGINGEN IN DE DIENSTVERLENING EN CONTACTMODALITEITEN - 17/09/20: Steeds telefonisch en per mail bereikbaar. Indien mogelijk worden huisbezoeken mits de nodige veiligheidsmaatregelen gedaan. Er kan altijd gekeken worden voor alternatieven, zoals een digitaal overleg. Aanpassingen in onze werking worden steeds aangekondigd via de website, facebook en onze nieuwsbrief. ***

Bijstandsorganisatie die personen met een handicap ondersteunt bij het zelf organiseren, beheren en coördineren van hun ondersteuning die gefinancierd wordt op basis van het persoonsvolgend budget (PVF):
- de opmaak van een budgetplan
- praktische ondersteuning bij het werven en tewerkstellen van persoonlijke assistenten
- via de helpdesk kan men terecht met alle vragen omtrent het persoonlijke-assistentiebudget (PAB) of persoonsvolgend budget (PVB)
- aanbieden van een reeks van gratis vormingen
- aanbieden van zorgconsulentschap en/of individuele coaching bij het beheren van het persoonlijke-assistentiebudget (PAB) of persoonvolgend budget (PVB)
Missie
De vzw stelt zich tot doel de bijstand aan budgethouders conform de Vlaamse regelgeving ter zake te laten verlopen, in het bijzondervolgens het decreet van 25 april 2014 en het Besluit van de Vlaamse regering houdende de vergunningsvoorwaarden van 11 november 2015, en al zijn uitvoeringsbesluiten, alsook alle eventuele wijzigingen aan en vervanging van deze regelgeving.
De vereniging heeft eveneens tot doel zonder onderscheid budgethouders, personen met een handicap en indien nodig hun wettelijke vertegenwoordigers en mantelzorgers te empoweren, te informeren en bij te staan en hun belangen te verdedigen, zowel individueel ais collec!ief, binnen onze samenleving. Bijzondere aandacht gaat naar de begeleiding en ondersteuning van budgethouders die in het kader van het persoonlijk assistentiebudget en persoonsvolgend budget over een budget beschikken voor zorg en ondersteuning en alle activiteiten die daarmee verband kunnen houden. In het vervullen van de opdrachten en taken conform de regelgeving ter zake staan steeds de behoeften, wensen en de situatie van de budgethouders centraal. De vereniging zorgt er o.a. voor dat de toegekende budgetten voor niet-rechtstreeks toegankelijke zorg en ondersteuning werkelijk ten goede komen van de bestaanskwaliteit van de budgethouder en zijn gezin. De uitgangspunten zijn steeds zelfsturing, emancipalie, empowerment, gelijkwaardigheid, gelijke kansen, solidariteit en zelfbeschikking